Leif Mannerström lanserar ett nytt kvalitetsvin som får toppbetyg! Han har utsetts till kockarnas kock hela tre gånger och försvarade sin Guide Michelin stjärna på sin restaurang under ett helt decennium. Att Leif Mannerström kan det här med smaker och kvalitet är ingen underdrift, det har varit en röd tråd och självklarhet under hela hans 60 - åriga karriär! Nu lanserar Leif uppföljaren till förra årets vita succé, denna gången ett rött vin och återigen från favoritlandet Frankrike och från den just nu hetaste rödvinsregionen, Côtes - du - Rhône! Viner från Côtes-du-Rhône kännetecknas av; kraft, kryddighet, längd och elegans. Detta återspeglas också i Leif Mannerströms Côtes-du-Rhône i allra högsta grad. Vinet är tillverkat av handskördade Syrah, Grenache och Mourvèdre druvor från vinrankor med en ålder om imponerande 30 år, detta i kombinationen med ett lågt skördeuttag ger ett vin av yppersta kvalitet med djup, längd och hög lagringspotential. Leifs egna ord om vinet: "Det här är ett riktigt bra klassiskt franskt vin. Jag är verkligen nöjd med kvaliteten och vinets karaktär! Vinet är kraftigt och smakrikt med härliga inslag av solmogna mörka bär, kryddor, lakrits och örter med en generös längd. Så här ska en riktigt bra Côtes - du - Rhône dofta och smaka! Därtill är vinet ett suveränt matvin, helst äter jag en rejäl Entrecôte med bearnaise till, men smakrika charkuterier och hårdostar blir även det enormt gott till." Årgången 2018 klassas som den bästa årgången på över 10 år, en solig och varm höst gav druvorna en perfekt mognad och koncentration där Syrah och Grenache verkligen nådde sin fulla potential med enormt djup och kraft! Leif har inte lämnat något åt slumpen i sin jakt på det bästa vinet! Vad tycker experterna? Välrenommerade Göteborgs Posten med vinskribenten Marie Oskarsson i spetsen har provat vinet och den 21:a mars fick Mannerströms Côtes - du - Rhône betyget 4 av 5 (fyrar), det kan tilläggas att betyget 5 av 5 sällan delas ut i GP. |