The Butcher White Hans Schwarz är slaktaren från Andau som blev övertalad att byta bana och istället fokusera på att producera vin. Familjen Schwarz har odlat druvor i trakterna kring byn Andau i Burgenland i många generationer. 1994 kom Hans Schwarz i kontakt med Alois Kracher, Österrikes bäste vinmakare, som efter att ha fått prova Schwarz eget vin övertalade Hans att producera vin under eget namn. The Butcher Pinot Noir tog Sverige med storm och nu kommer alltså producentens efterlängtade uppföljare på gröna druvor. En blend på Gruner Veltliner, Welschriesling och Sauvignon Blanc med en härlig fräschör och smakrikedo. Fruktig, mycket frisk smak med inslag av päron, aprikos, mineral, vita blommor, lime och örter. Serveras vid 8-10°C som aperitif eller till rätter av fisk eller skaldjur samt det österrikiska köket – tänk Schnitzel, salt chark och knödel. |
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar