Krispig & fruktig ekologisk Prosecco!! Bonchelli Prosecco har en vacker mousse och en stor doft av päron, gröna äpplen och citrus. Smaken är frisk, fruktig och balanserad med inslag av gröna äpplen, päron, grapefrukt och mineraler samt en fräsch och lång avslutning. Vinet är idealiskt som aperitif och till lättare tilltugg såsom goda charkuterier och milda ostar från Italien, men passar också till rätter med ljust kött, fisk och skaldjur. De ekologiska druvorna plockas på utvalda vingårdar i Veneto. Vinet framställs traditionellt genom den sk Martinotti-metoden, även kallad Charmat-metoden, där vinet får sina bubblor genom jäsning i temperaturreglerade ståltankar. Federico Martinotti utvecklade och patenterade redan 1895 denna metod som senare vidareutvecklades av Eugène Charmat. Metoden kallas även "cuve close". Det är denna metod som är allra vanligast vid produktion av Prosecco. |
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar