fredag 11 oktober 2019

Vitt vin från den hyllade slaktaren - vininformation

The Butcher White

Hans Schwarz är slaktaren från Andau som blev övertalad att byta bana och istället fokusera på att producera vin. Familjen Schwarz har odlat druvor i trakterna kring byn Andau i Burgenland i många generationer. 1994 kom Hans Schwarz i kontakt med Alois Kracher, Österrikes bäste vinmakare, som efter att ha fått prova Schwarz eget vin övertalade Hans att producera vin under eget namn.

The Butcher Pinot Noir tog Sverige med storm och nu kommer alltså producentens efterlängtade uppföljare på gröna druvor. En blend på Gruner Veltliner, Welschriesling och Sauvignon Blanc med en härlig fräschör och smakrikedom.

Fruktig, mycket frisk smak med inslag av päron, aprikos, mineral, vita blommor, lime och örter. Serveras vid 8-10°C som aperitif eller till rätter av fisk eller skaldjur samt det österrikiska köket – tänk Schnitzel, salt chark och knödel.
The Butcher White
Producent: Schwarz
Druvsort: Burgenland
Artikelnummer: 71739
Alkoholhalt: 13%
Volym: 750 ml
Pris: 119 kr
Importör: Lively Wines Sweden AB
Visa mer om vinet

Copyright © 2019 myTaste, en del av Speqta AB (publ)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar