Matvänlig och hyllad Barbera från Piemonte! Giacomo Borgogno är en av de mest ansedda producenterna i Piemonte, med 20 hektar vingårdsmark i de bästa cru-lägena och en historia som börjar redan på 1700-talet. Här växer Barbera-druvan i de finaste cru-vingårdarna Liste och Cannubi, där även Nebbiolo odlas till Borgognos världsberömda Barolo-viner. I Piemonte är viner på druvan Barbera något av en folkets favorit då de är lite mer tillgängliga än en Barolo. Här finns mycket frukt och kryddighet tillsammans med en hög syra som gör vinerna väldigt matvänliga. Perfekt när det läggs kyckling, fläsk och lamm på grillen, men även till en klassisk pizza eller en pasta med tomatbaserad sås. Viner på Barbera älskar rätter där man hittar tillbehör som tomater, vitlök och oliver. Borgogno Barbera d'Alba Superiore har en distinkt smak av mörka körsbär, plommon, lakrits och med chokladtoner från fatlagringen. |
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar