Bussia Cru - Konungens krona! Barolo är ett mytomspunnet vin som ofta kallas – "The king of wine and the wine of kings" I vilket fall Bussia Cru är konungens krona. Enzo Bartoli Barolo Bussia, från superårgången 2016 är ett vin gjort på 100% Nebbiolodruvor som representerar den unika terroir från Bussia Cru, en av de få ytterligare geografiska beteckningarna av Barolos produktionsområde. Det kan närmast likna Premier Cru beteckningen i exempelvis Bourgogne, Frankrike. Bussia Cru Ligger i Monforte d'Alba och är känt för att producera några av världens mest eftertraktade Baroloviner. Vingårdarna till Enzo Bartoli Bussia ligger 430 meter över havet med en syd-sydvästlig exponering och Nebbiolodruvorna skördas för hand i början av oktober. Druvorna macereras I 20 dagar och jäser sedan i ståltankar under kontrollerade temperaturförhållanden. Därefter startas den malolaktiska jäsningen som ger vinet en rundare och mjukare karaktär, vinet lämnas sedan att mogna i 3 år varav minst 2 år är på ekfat. |
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar