Ekologisk syrah från legendarisk vinmakare! Druvorna till Meysonniers skördas för hand och kommer uteslutande från Chapoutiers egna vingårdar. Vingårdarna brukas ekologiskt efter biodynamiska principer. Druvorna krossas lätt och jäser vid relativt hög temperatur för att laka ur så mycket tannin och smak som möjligt. Vinet lagras på betongkärl, inte ekfat, allt för att inte maskera frukten utan istället lyfta fram vinets frukt och kryddighet. Les Meysonniers är en urtypisk Crozes-Hermitage, gjord på 100% syrah. Vinet är packat med tät, mörk frukt, björnbär, svarta vinbär, lavendel, viol och örter. Smaken är fyllig och elegant med uppfriskande syra och strama tanniner och ett läckert pepprigt avslut som kännetecknar riktigt bra syrah. Serveras vid 16-18 grader till rätter av nöt, lamm eller vilt, gärna med inslag av färska örter. Michel Chapoutier är ansedd som inte bara en av Frankrikes, utan en av världens främsta vinmakare. Sedan han tog över familjeföretaget 1989 har ingen har fått fler 100-poängare av tidningen Wine Spectator. Michel är en av vinvärldens starkaste förespråkare för ekologisk och biodynamisk vinodling. "Crozes-Hermitage associeras ofta med kraft, men det här vinet går på violstinn parfym, färska hallon, mineral och pepprighet. Höjdare!" Toppbetyg 6 av 6 Andreas Grube SvD 19 juli 2019 |
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar