Châteauneuf-du-Pape från Bonpas Efter den framgångsrika lanseringen av Bonpas Châteauneuf-du-Pape levereras nu det exklusiva vinet i en mycket elegant trälåda - utmärkt som present eller till säsongens middagar. Bonpas chefsvinmakare Jean-Luc Durand har skapat ett ursprungstypiskt vin med inslag av plommon, saftiga björnbär, örter, peppar och fat. Vinet är gjort på Grenache, Syrah och Mourvèdre och har lagrats 8 månader på franska ekfat innan buteljering. Vinet kan med fördel lagras upp till 10 år för att utveckla ytterligare komplexitet, arom och längd men redan nu är det en förstklassig matchning till säsongens härliga rätter av vilt, nöt, lamm och svamp. Vinhuset Bonpas ligger i södra Rhônedalen, på gränsen till floden Durance. Den imponerande egendomen byggdes ursprungligen som ett kloster för katolska munkar i samband med att påvedömet flyttades från Rom till Avignon. Här har man producerat vin sedan 1318 – hela 700 år sedan! |
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar