Tempranillo från kultproducenten Pepe Raventós och Lohas Viñedos! Några mil väster om Valencia i sydöstra Spanien ligger Requena där druvorna till Lohas Viñedos växer. Här är det ett soligt medelhavsklimat som tillåter druvorna att få perfekt mognad innan de skördas för hand. Marken är torr och vinrankornas rötter får leta sig djupt för att hitta vatten att producera druvor. Dessa hårda förhållanden är vad som utgör grunden för den komplexa smaken Lohas vinerna besitter. Jordmånen består främst av kalksten med lera, något druvsorterna trivs väldigt bra i då det hjälper dem att binda vatten när det regnar och svalka under nätterna. När druvorna har skördats avstjälkas dem för att sedan pressas. Jäsningen sker temperaturkontrollerat med max 26 grader och lagras sedan på lerfat innan buteljering. Vinifieringen är så naturlig som möjlig för att låta de inhemska druvorna uttrycka sig på ett ärligt sätt, det bidrar också till att vinerna är lämpliga för veganer. |
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar