MATUA FRÄSCHT, FRISKT EKOVIN PÅ SAUVIGNON BLANC Från Nya Zeeland, vinlandet där Sauvignon Blanc är en verklig toppdruva, kommer ett superfräscht och dubbelt hållbart vin – ekologiskt certifierat och på lättare glasflaska. Säg Marlborough, vinregionen i Nya Zeeland, och vi landar ganska säkert på druvan Sauvignon Blanc. I den här hörnan av vinkartan är vinmakarna verkliga experter på krispiga, aromatiska viner på denna druva – liksom på hållbar vinproduktion. Matua Organic Sauvignon Blanc är ett bra exempel, ett vin fullt av krusbär, kiwi, lime och svartvinbärsblad i doft och smak. Organic betyder att Matua är ett ekologiskt vin och det säljs dessutom i en lättare glasflaska, vilken är en klimatsmart förpackning. Lätta rätter på fisk och skaldjur eller vegetariskt är bra val till Matua, du hittar ett par mattips nedan. Vinet serveras kylt, etiketten har till och med en symbol som indikerar perfekt temperatur. Servera Matua kylt – etiketten hjälper till
För att Matua ska kunna upplevas vid perfekt temperatur har etiketten på flaskan en "kylkontroll". Kyl ner vinet och kolla symbolen – när temperaturen är den rätta blir snöflingan på etiketten blå! Mattips till Matua
Matuas friska och aromatiska karaktär gör att lättare rätter med friska och syrliga inslag passar fint. Getost är en klassiker till Sauvignon Blanc och en sommarsallad med getost, valnötter och massor av härligt grönt är helt perfekt. Ett gott bröd till det och menyn är komplett. Neutrala fiskrätter och skaldjur är passar också väldigt bra till Matua. Scampi med nudlar, citron, färska kryddor och lite flagsalt blir en härlig kombo till vinet. Vegetariskt är också ett gott val, gärna primörer eller grillat grönt med färsk citron på toppen. Krispigt och riktigt läckert. |
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar