torsdag 26 augusti 2010

Fem svarta höns


Denna veckas bok är Fem svarta höns,(A town like Alice) har inte läst den förrut, bara sett filmen för väldigt längesedan. Men jag kommer i håg att den var väldigt bra då.

Köpte boken, en utgåva från 1952 från Tradera. Skriver mer när jag är färdig med boken. Många har skrivit om den tidigare - men en gång till går väl bra.

Boken blev färdigläst precis innan Romresan. Den är fortfarande bra, stackars kvinnor som fick vandra och vandra - från ena byn till den andra byn. Men vad mycket hon uträttade när hon kom till Australien. Läs den om ni har chansen - själv är jag nu ute efter att få tag i filmen.

Asblomma


Nu har äntligen vår krukväxt blommat - blomman är väldigt vacker - men hujeda mig vad den luktar. Namnet säger allt.....
Lena L var här och lånade ut sin Tio i Topp för Rom - vi bläddrar för fullt i våra böcker nu.
Maken googlade på earth - gissa vad han hittade där - kossorna som stod vid vägen, lite lustigt att hitta dem där.

Torbjörn Mosesson


I går var det dags för Moses att byta namn till Torbjörn och flytta till sitt nya hem. Han fick en skön stund i min famn innan det var dags - Tänk om han kunde stannat hos oss. Nu ska han bo hos Nicklas och Rebecka.
Har varit och plockat lite kantareller idag - nu har även taggsvamparna börjat sticka upp. Dessutom är trattkantarellerna på ordentligt frammarsch - det ska bli härligt.

söndag 22 augusti 2010

Semester vecka 2


Nu inte bara regnar det på semestern, nu har jag även blivit förkyld - det är inte klokt så typiskt det är. Jag läser om Rom, var och lånade en enormt stor och tjock bok om konst och kultur i Rom. Väldigt fina bilder i den - alla som ska åka till Rom rekommenderas att bläddra i den.


Men man måste ju läsa något roligt också, då valde jag Vickis Vintage Butik. Så härligt att läsa om alla de fantastiskt vackra kläder som har gjorts, dessutom har det vävts in en väldigt vacker historia (två historier t.om.) så man var tvungen att nästan sträckläsa den.




Semester vecka 1

Visar en bouganinvillea, (tvillingblomma) som jag fått på Mors dag. Se som den trivs i vårt växthus, den är så stor att det till och med finns en grill i den......



Tänk att det alltid är likadant - har jag semester så regnar det. Har roat mig med att denna vecka läsa Viveka Stens 3 deckare från Sandhamn

-I de lugnaste vatten, I den innersta kretsen, - I grunden utan skuld. Känner mig nästan "hemma" på Sandhamn nu.. Man väntar väldigt på 4:e boken nu - hur gick det för Thomas egenligen?

Triss


Här ser vi Micke, Sandra och Johan.

Micke är på gång med gitarren - det blev fler än 3 ackord.....

Kräftor




David o Maria ser vi på detta kort.







Placeringskort




Vi hängde upp lite roliga placeringskort, här ser vi Markus o Malin med ett kort hängande.