söndag 19 september 2010

Fontana di Trevi

Här slänger jag i slanten för att få komma tillbaka till Rom. Hoppas, Hoppas. Det är en väldigt vacker plats. Blev mer imponerad av denna än av Spanska Trappan. Alltid fullt med folk, vi var här två gånger. Första gången var det väldigt svårt att hitta dit - vi gick bara i cirklar, runt runt utan att komma fram.
Figuren i mitten är Neptunus, som flankeras av två tritoner. Den ena kämpar för att bemästra en mycket ostyrig "sjöhäst", medan den andra leder ett betydligt beskedligare djur. Dessa representerar havets två ansikten.

Peterskyrkan - Pietá

Den berömda marmorskulpturen som var klar 1499 då Michelangelo bara var 25 år. Den blev vandaliserad 1972 och står nu bakom glas.

Peterskyrkans inre består av 11 kapell och 45 altare

Vatikanen


Här har vi kommit på Vatikanstatens område - Pinjekotten (Cortile della Pigne) syns i bakgrunden. Enorma köer för att komma in. Vi hade bokat en engelsktalande guide - så vi fick gå före i kön, tur var det. Vi gick igenom Vatikanmuseérna, vilka mängder med konst, kom tillslut till Sixtinska kapellet. Det var så enormat att titta upp i taket på alla dessa målningar. Vi var ju nyss på Eriksberg och sån "And there was light" Det finns inga bilder därifrån, man fick inte ta kort.