lördag 21 maj 2011

Mat

Maken hade lagat underbart god mat när jag kom hem i fredags. Grillad röding med grönsaksröra, potatis med skirat smör och vilket gott vin som serverades till . Fredagar är höjdar kvällar här hemma.


Veckans Godbitar och Groda

Veckans groda ser vi här - farligare än så var det inte. Vi hann precis ta kort innan den hoppade ner i dammen och sträckte ut sina långa ben och simmade iväg.







Här ser ni jobbet som ska göras nästa lördag 20 kartonger med granplantor ska planteras i skogen. Hoppas vi blir många som kommer att hjälpas åt.


























Titta vad vi såg idag, ett fågelrede med 4 små ägg - en morkulla flög upp precis framför oss - nästan skrämde slag på oss.




Fru Hacke kommer fortfarande till oss och skall ha en talgbolle om dan. Finns inte så många som har kvar att sälja nu, men vi måste försöka och köpa på oss när vi hittar bollar. För båda honan och hannen av Större Hackspett kommer flera gånger om dagen till oss.




Stod i köket och tog ett kort genom fönstret - det blev ju ganska bra - se så fina grönfinkarna blev där dom sitter och äter. Det är ju automat med belysning i - den lyser jättefint på kvällarna, ifall fåglarna skulle bli hungriga då!




Vi tog en liten promenad vid Fjärås Bräcka och sprang på detta vackra träd. Det måste vara hållbart för maken kunde stå lutad mot det utan att det ramlade ner....















fredag 20 maj 2011

Hår o Hud











Här har vi Nuxes handkräm som gör händerna silkesmjuka, doftande som minst 2 sommarängar - den är underbar. Rekommenderar den verkligen och som vanligt kan du köpa den hos Apoteket AB.

Hår o Hud





Måste tala om min favoritansiktskräm också - det är ju givetvis Vichys Aqualia Thermal - ansiktet känns så mjukt o fint efter att man använt den. Vill bara säga att alla Vichys produkter är helt underbara - köp Vichy på Apoteket AB. Glöm inte att köpa solprodukter från Vichy också.

Ögongodis







I går kom Cervera tidningen i brevlådan.Den är så härlig att bläddra i. Man får känna lite habevär - det kan ju inte vara fel! Man kanske skulle ta fram sin Alvar Alto vas, som man fick för 3 är sedan av företaget och placera den på nya köksbordet. Ska se om jag kan visa detta i morgon.











Såg en liten söt glassmaskin i Cerveratidningen, ska nog köpa den. Lagom storlek för maken och mig. Sen är det ju det där med Kitchen Aid ska jag köpa den eller inte - den skulle ju passa bra in i köket - men jag måste ju använda den. Frågan är om jag hinner det.

onsdag 18 maj 2011

Knäckebröd



I dag har maken bakat knäckebröd. Det är så gott och väldigt nyttigt. Receptet har han fått från Sandra. Man har det bra när man kommer hem.

tisdag 17 maj 2011

Viveca Steen






























Nu har jag äntligen börjat att läsa fjärde boken från Sandhamn. Så nu vet jag hur det gick för Thomas. Boken handlar om hämnd, pennalism och bestthet. Verkar att bli väldigt bra. Men dessförinnan läste jag de tre böckerna i Hammarbyserien - väntar starkt på fyran. Finns så många små historier invävda i boken.

måndag 16 maj 2011

Mera presenter



Nu har jag fått min present från maken

Har önskat mig champange - dessertglas som jag hade sett.

Åsa Jungnelius fina glas Suger Dandy från KostaBoda.

Det skall drickas och ätas mycket gott ur dem.....



söndag 15 maj 2011

Blåsigt




I dag blåser det ute, men på vår gräsmatta ser det ut som om det har snöat. I år har nämligen vårt körsbärsträd blommat så där fint som bara den kan göra ca vart 10:e år..... Tänkte ta lite kort på hur det ser ut i växthuset nu, så vi kan jämföra med hur det har växt när det blir inflyttning till hösten

Markus snart 24 år



Markus fyller snart år igen - 17:e maj - han firade det i fredags. Det bjöds på en väldigt god smörgåstårta och en helt underbar födelsedagstårta. vi träffade Sandras föräldrar där. Markus hade varit tråkig i presentönskningar - bara presentkort på Sportson. Han ska skaffa sig en cykel.