lördag 25 juni 2011

Ny bok igen

Nu är det dags för ny bok igen - denna gången har jag valt Paganinikontraktet - har precis kommit ut i pocketversion. Uppföljaren till Hypnotisören som var en signerad julklappsbok från maken.
 Kommissarie Joona Linna i Keplers uppföljare till Hypnotisören
ommarnatt hittas en kvinna död på en stor fritidsbåt som driver runt i Stockholms skärgård. Hennes lungor är fyllda av bräckt vatten, men det finns inga spår av detta vatten på kläderna eller resten av kroppen.
- Hon har drunknat, Joona, säger Nålen
- Drunknat?
Nålen nickar och ler vibrerande.
- Hon har drunknat ombord på en båt som flyter, säger han.
- Antagligen har någon hittat henne i vattnet och lyft ombord henne.
- Ja, men om jag trodde det så hade jag inte tagit upp din tid, säger Nålen.

Annars tittar vi på en gammal dvd serie när det är dåligt på tv (vilket det ofta är) Gissa vilken, Dr Quinn, tycker fortfarande än den är väl se bar.

Midsommardagens promenad

Maken med Freddy
Vi tog en lång promenad, maken, Freddy och jag, det är skönt att komma ut. Det hade regnat en hel del under natten så det var lite vått att gå - men var gör det när man har gortexkängorna på.
Pyrolan blommar nu för fullt, hittade jättemånga på ett helt nytt område. Tycker att den så vacker, där den står mitt på ängarna eller i skogsbrynet. Ska sätta in ett bättre kort senare.
Vi såg grannens traktor som satt fast - hur det nu kan ha gått till - tror inte det är första gången heller...
Är det detta som kallas kors i taket, eller? Tyckte att det blev en rätt snygg bild av det hela.

fredag 24 juni 2011

Grillad Lax

Herregud vad maten var god.... Grillad lax med nypotatis och en underbar sås, förlåt jag glömde säga sugersnaps också. Vinet vi drack till detta var en Chateau Bouscasse - jättegott.

Nu har Midsommar börjat

Förrätten är på gång nu, sittningen har vi växthuset, det kom ju lite regn innan. Lax på kavring är gott - Fläderblomsvin till gör susen.

Nu har vi gjort glassen

Vi började dagen med att göra glass, hemgjord glass är riktigt smaskens. Vet ju inte om den är särskilt nyttig förstås - 3 dl grädde, 3 äggulor, florsocker o vaniljsocker. Vi smaksatte med lite jordgubbssylt. Låter det inte gott?
Tänkte ta oss en tur och plocka lite blommor sedan.

måndag 20 juni 2011

Snart jul igen

Tro det eller ej - chefen var nöjd -det blev ingen röd text, utan gratulationer till ett bra resultat. Inte illa - detta känns bra, med tanke på allt slit och alla tinmar man lägger ner.



Nu är det dags att börja tänka på julen...... - vi måste bestämma vilka julförpackningar och hur många vi kan tänkas sälja. Det är riktigt spännade. Vi lyckades väldigt bra förra året - inte mycket blev över. Kan meddela att det kommer några nya produkter hos oss, med väldigt kända namn - ska bli väldigt intressant - så redan nu vet jag faktiskt vad några av barnen kommer att få i julklapp......

söndag 19 juni 2011

Skön dag i växthuset

Vi har möblerat om i växthuset, det har faktiskt blivit större - tro det eller ej - men det verkar faktiskt så. Här sitter maken och tar sig en kall cola (light) till en köttbullemacka. Det är så skönt att ha vårt växthus. Vi var på Ikea i dag och köpte nya gardiner till växthuset - vi hänger dom i taket som skydd för solens eventuella strålar.


Köpte en liten ros idag - testade nya kameran - blev rätt Ok, eller.


Mose brinnande buske blommar nu. Går man ut på kvällen kan man känna den underbara doften, den har en hel del eteriska oljor som ger en mycket stark doft.

Här har vi veckans vin o bok - båda är lika bra. Vinet smakade ypperligt till en grillad entrecote som vi satt på alten på fredagkvällen - fredagar är bästa festdagen här hemma. Detta är 10:e boken av Tursten om Irene Huss. Jag tycker det är bra när man får följas åt i många böcker. Har kommit halvvägs i den -känns bara bra - extra plus för att vi är i Göteborg. Boken gillas mycket.