lördag 11 juni 2011

Lördagspromenad

Gull-Britt o jag tog en härlig promenad i dag (den gav 10000 steg) genom skogen, upp till sjön. Vi fotade lite olika naturbilder. Gull-Britt hade sin nya fina kamera med sig. Vi såg oerhört vackert koboltblå trollsländor - tyvärr lyckades inte jag få någon bra bild på dom. Men Gull-Britt fastnar alltid på kort

Lava på sten - så enkelt det kan vara - men så vackert det är i verkligheten. Det heter ju Naurliga Bloggen så det måste ju bli en massa naturbilder.

Vi såg ett stort buskage som var helt övertäckt med spindelväv - allt var dött och uppätet - lite skräckscenario över det hela

Vi såg Ingemar sätta plantor - ser häftigt ut - men jag skulle inte vija göra det...

Vi mötte skogens konung och hans fru, med andra ord Janne och Kicki.




fredag 10 juni 2011

Äntligen fredag igen....

Härligt - Nu är det fredag igen. Har varit en jobbig vecka, Lena har haft semester hela veckan. Vi har haft mycket att göra återigen - slog faktiskt rekord i tisdags med receptrader - som tur var hade vi Eva inlånad i tisdags. Vi fick reda på hur resultatet blev i försäljningstävlingen -vi fick "så där" resultat. Chefen inte nöjd, massor med röd text, hujedamej.....






I går fick vi en ny kalv - hans mamma är jätte stolt över honom. Den som såg honom först var faktiskt jag - känner mig också stolt.







Måste tyvärr tala om att det blir inga Morkulleungar - någon har gjort sönder all äggen. Vem har gjort det?


Här ser vi vår lilla älskling som kliar sig bakom örat - fint eller hur?

måndag 6 juni 2011

Nationaldagen

Måste sätta in en svensk flagga i dag - denna befinner sig i Prag.

Och så här känner man sig ibland....

Näsbokrok

Ett riktigt bra kort blev det av detta.



Vi tog en promenad på Näsbokroks naturreservat, det blåste, men vad gjorde det när det var 28 grader varmt. En riktigt härlig tur. Ett kargt och blåsigt landskap såg vi.



En av de stora stenrösen som byggdes upp för så längesedan



En väldigt vacker, stor mjukt formad sten.



Maken som ser ut över havet.


En fågel lyckades komma med på kortet.



söndag 5 juni 2011

Grillkväll med grannarna



Vi var hos Kristina och Mikael på grillkväll i går. Det var en väldigt god lax med nypotatis, med jättegod sås till. Till efterrätt var det hemmagjord glass - mums. Bilden visar "pojklaget" när vi spelade kubb - maken fick vara med där... Har bestämt mig nu - idag ska det köpas glassmaskin. Vilken det blir får ni se i morgon.

Liv 8 år





















Vi firade Livs 8 års dag i dag. Malin hade gjort en väldigt fin tårta till Liv. Liv sa att det var den finaste tårtan hon någonsin ätit. Vi hade köpt en klänning som hon blev jättefin i. Dessutom blev det en bikini och lite smink. Mickes mamma o pappa var också där idag.