söndag 31 januari 2021

Prisvärda Ca’Montini Amarone Classico i hyllad årgång! - Vininformation

Ca' Montini Amarone Classico
Lagrad två år på ekfat!
En klassisk Amarone med mycket smak och kraft är för många ett självklart val när de vill kosta på sig något extra. Ca´Montini Amarone Classico i den hyllade årgången 2016 är ett kraftfullt vin med komplexa toner av körsbär, russin, mörk choklad, nötter och fat och med en härlig eftersmak.

Vinet passar perfekt till smakrika rätter av nötkött eller vilt, till en krämig risotto med svamp eller till ostar som långlagrad parmesan och smakrik och krämig gorgonzola.

Druvorna till Ca'Montini Amarone Classico kommer från vingårdar i Valpolicella som ligger norr om staden Verona i regionen Veneto. De skördas för hand och torkas på halmbäddar i ett par månader till de tappat nästan halva sin vikt, vilket gör druvmusten mycket koncentrerad i smak. Skalen får vara med och bidra med smak i nästan en månad innan de avlägsnas. Efter jäsning i ståltankar får vinet vila i hela två år på 225-liters nya och begagnade franska ekfat innan det är färdigt att buteljeras.

2016 var en mycket bra årgång i Valpolicella där druvorna fick den struktur och karaktär som behövs för att skapa klassisk Amarone med kvalitet.
Amarone Classico
Producent: EnoItalia
Importör: The Wine Agency
Ursprung: Italien
Artikelnummer: 12363
Alkoholhalt: 15 %
Volym: 750 ml
Pris: 229 kr
Copyright © 2020 myTaste, en del av Speqta AB (publ)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar